Norsk
Norsk
This page is only available in Norwegian

Ny dyrepasser ved Akvaplan-niva

Ny dyrepasser ved Akvaplan-niva

5 October 2020 news

Vi er glade for at Ola Brandshaug hadde lyst til å jobbe innen forskning og rådgivning og ønsker velkommen til Akvaplan-niva hvor han skal bidra inn i ulike havbruksprosjekter. Ola skal også ha et særskilt ansvar for dyrene som vi anvender i ulike forsøk. Her er hva Ola forteller om seg selv:

Jeg er oppvokst i Trondheim, men flyttet til Tromsø i 2011 for å studere fiskehelse. Jeg har helt siden oppveksten vært interessert i biologi og spesielt det marine. I 2016 fullførte jeg profesjonsstudiet og ble uteksaminerte med masteroppgaven "Påvisning av melaninflekker i filet hos slakteklar atlantisk laks (Salmo salar L.)". Dette var et samarbeidsprosjekt med blant annet Lerøy Aurora som ble min inngangsport til jobb i havbruksselskapet. I Lerøy jobbet jeg som tilsynsansvarlig for matfisklokalitetene. Jeg har også hatt særskilt oppfølging av rognkjeks og bruk av dette hos Lerøy.

Mine hobbyer knytter seg også til det marine gjennom aktiviteter som sportsdykking og i sommer kjøpte vi en seilbåt som vi håper på å tilbringe mye av vår fritid i fremover.

Vi ser frem til å samarbeide med en ny dyktig kollega og kanskje blir vi også invitert med på seiltur med den nyinnkjøpte seilbåten.